1,2,3,4, veif. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 726/1.111

9 Apr

veif726.001

In mijn poging om mijn zelf gemaakte eten van het eiland van Dordrecht te halen/maken doe ik vanavond een experiment met mijn 18 jarige zoon. We gaan een Italiaanse pasta maaltijd maken met slechts 5 ingrediënten. Ik heb gisteren al even geoefend:

pasta725

Pasta

Kaas

Tomaat

Ei

Basilicum

Peper

Olijfolie

Oplettende foodies tellen 7 ingrediënten dus ik vraag me nu af welke twee ik moet schrappen. Laat ik die vraag beantwoorden wat er in ieder geval moet blijven.

1. De pasta. En in dit geval gaan we die zelf draaien met meel van de molenaar op de Noordendijk in Dordrecht.

2. De extra belegen kaas. Van een zorgboerderij in de Alblasserwaard.

3. Tomaat. Niet lokaal maar wel heeeeeel lekker van Jos Looie. Op de verpakking staat dat Jos een dromer is, een pionier en bevlogen ambassadeur van de Nederlandse tomatenteelt. Hij wil mensen in staat stellen gezond te eten. Als je zijn bedrijf wil leren kennen kun je een afspraak maken om zijn kassen in Burgerveen of Naaldwijk te bezoeken. Ik ga Jos zo een mailtje sturen: info@looijetomaten.nl

4. De biologische basilicum van Albert Heijn. Toch maar eens aan Cees de Vries vragen of hij die niet kan gaan verbouwen in zijn moestuin.

5. Extra olijfolie van eerste persing van Monini uit Toscane van de Moraiolo, Leccino en Pendolino olijfbomen.

De peper en het ei hebben het dus niet gehaald.

De overige ingrediënten zijn op een hand te tellen. Zonder e nummers en toevoegingen. En in die andere hand?

Daar zit een glas wijn.

Iemand ideeën?

5 Reacties to “1,2,3,4, veif. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 726/1.111”

  1. Bas 9 april 2015 bij 8:35 AM #

    En de zelf gemaakte wijnen van het eiland kun je vinden bij Wijngaard Bilderhof aan de Zuidendijk.

    Zie de website waar je de flessen nog kunt kopen, als ze overal uitverkocht zijn heb ik nog wel een flesje witte voor je liggen.

  2. Winny 9 april 2015 bij 8:41 AM #

    Van de basilicum, olijfolie en kaas in de keukenmachine een pesto maken en die je als dressing door de lauwwarme pasta met tomaten mengen. Eetsmakelijk.

    • cornoltee 9 april 2015 bij 2:36 PM #

      maar dan wil ik ook geroosterde pijnboompitten….ipv de tomaten 🙂

  3. els 9 april 2015 bij 9:41 AM #

    ik zeg eet smakelijk en met idee van Winny …. dan komt het helemaal goed :-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: